Витинанка до дня святого Валентина


14 лютого в День святого Валентина закохані по всьому світу дарують один одному валентинки, роблять подарунки і говорять слова кохання. Існує кілька легенд про походження свята закоханих.

    За однією з цікавих версій походження свята є легенда про святого Валентина. Згідно з нею, римський імператор Клавдій II заборонив жінкам виходити заміж за військових, а воїнам - одружуватися, оскільки вважав, що шлюб заважає бойовому духу. 

Всупереч указу молодий священник Валентин таємно вінчав коханих. За це його посадили у в'язницю і засудили до страти. В ув'язненні святий Валентин познайомився з красивою дочкою наглядача Юлією. Перед стратою він написав їй любовний лист з підписом "Твій Валентин".  

   Вважається, що в Західній Європі День Святого Валентина став широко відзначатися з XIII століття, в США — з 1777 року.  Свято було популярне у дворян. У цей день влаштовували бали. На балу чоловіки писали імена присутніх дам і складали в один капелюх, а жінки в інший клали листи з іменами кавалерів. Після цього тягнули навмання записки з капелюхів. Утворена пара повинна була танцювати разом весь вечір.


    Цікавим фактом є те, що валентинки посідають 2-е місце у світі, як найпопулярніші листівки!

    Діти люблять свята і з задоволенням беруть в них участь. Які валентинки може зробити дитина своїми руками? Самі різні, і з великим натхненням!

У бібліотеку  №20 дітки завітали на майстер-клас з виготовлення валентинки . Спочатку захід розпочався з історії виникнення свята та перегляду відеоролика про святкування дня святого Валентина у різних країнах світу.

 

 

Коментарі