Покоління "web" читає!



Сучасні підлітки, як і у всі часи, – об’єкт критики дорослих. Вони тільки і знають, що сидіти за комп’ютером, постити щось до Інстаграму і слухати, звісно, ж не таку музику. І не читають, зовсім не читають! Так вважають мало не всі дорослі без винятку. І це цілком закономірно (нам так здається, у всякому разі) – критикувати підростаюче покоління. І може – час від часу – нав’язувати їм свої погляди. Ну зізнайтесь – хто з нас таким не грішив?

Ми розповідаємо дітям про класику, її вплив на формування особистості, але забуваємо, як самі не хотіли її читати. Ми поведемо мову не про подвійні стандарти – аж ніяк. Ми спробуємо переконати вас у тому, що підлітки – читають. Сьогодні вони долучились до  акції "Покоління "web" читає!"

Тому – які ж вони – сучасні книги для підлітків?


«Пік» Роланда Сміта
Пригодницький роман, написаний американським письменником Роландом Смітом, розповідає нам про життя 14-річного хлопчика на ім’я Пік. Він – руфер із справжнього нью-йоркського лофту. Оповідь починається з того, що Піка спіймали на даху одного з хмарочосів і звинуватили у тому, що останній – причетний до смерті інших руферів. Аби уникнути в’язниці, він їде на Тибет. Тут і починаються справжні пригоди. Як же вийде так, що Пік стане наймолодшим підкорювачем Евересту? Пропонуємо дізнатися особисто.

«Пік» Роланда Сміта
Логічним продовженням «Піку» є роман «Межа» цього ж автора. Які ж пригоди чекають на Піка цього разу? До якої експедиції він приєднається цього разу і яку вершину підкорить?  Скажемо лише, що події у «Межі» розгортатимуться в Афганістані. Небезпека, ризик, втеча – це і багато іншого чекає на читача у романі.

Інтереси підлітків – дуже суперечливі. Вони хочуть здаватися дорослими, однак, у силу віку, вони ще не можуть до кінця зрозуміти усіх складових цієї дорослості. А через це не дуже люблять складних і розлогих описів чого-небудь у книгах. Тому правильна і якісна підліткова література не буде їх містити.

Цим ми завершимо наші розмірковування на тему, залишивши батькам хіба коротеньку тезу для «подумати».

Не нарікайте на свою дитину і її смаки – в літературі, кіно, музиці. Згадуйте себе у ці роки, не зациклюйтесь на помилках і дозволяйте обирати.

І все стане на свої місця!










Коментарі