Лицар честі і краси


6 грудня ми відзначаємо 150-річчя від дня народження Миколи Кіндратовича Вороного (1871-1938), українського поета, письменника, громадсько-політичного діяча.

   Про життя та творчість Миколи Вороного варто дізнатись кожному, хто вивчає українську літературу та хоче добре знати її історію. Адже Микола Вороний - непересічна персона.
Він - надзвичайно різностороння людина. Водночас театрознавець і актор, літературознавець і поет, перекладач і редактор. Та, перш за все, Микола Вороний - щирий патріот своєї України.

Сьогодні учні старших класів змогли заглибитись в його життєвий і творчий шлях побувавши на літературній годині "Лицар честі і краси". Під час заходу учні мали нагоду поринути в історичне минуле, переглядаючи матеріали зі старих газет та журналів про життя поета. 


Сьогодні вони відкрили для себе поета Миколу Вороного – видатну постать української літератури ХХ століття. Його життєвий і творчий шлях доводить, що це був поет – борець, людина творча і мужня, у серці якої домінувала національна ідея, аби пам’ятати імена, що повертаються та незаслужено забуті. Імена, які творили українську літературу, берегли та піднімали із замулених криниць насильницького забуття національні скарби, які в Україні були під забороною.

ЩОБ ПАМЯТАЛИ!!!



Коментарі