Коронавірус без ускладнень

Знати про коронавірус якомога більше – означає захистити від захворювання і себе, і своїх близьких. В умовах пандемії COVID-19, яка охопила світ і Україну зокрема, ці знання є надзвичайно важливими. І сьогодні бібліотекар філії №20 провела бесіду "Коронавірус без ускладнень".

Всі ми зараз опинились в ситуації, коли наше здоров’я залежить від колективної відповідальності. Вірус передається через прямий контакт повітряно-крапельним шляхом, зокрема, через кашель і чхання, а також торкання поверхонь, забруднених вірусом. COVID-19 може жити на поверхнях протягом декількох годин, але прості дезінфікуючі засоби можуть його вбити.


З учнями старших класів  були обговоренні питання дотримання всіх профілактичних заходів, зміцнення імунітету, вживання здорової їжі, мікронутрієнтів, таких як цинк, магній, вітамінів А, Е, С, В і омега 3, що допоможе в боротьбі з вірусом та збереження дистанції. Якщо ви використовуєте маски, їх необхідно носити та утилізувати належним чином, щоб забезпечити їх ефективність та уникнути підвищеного ризику передачі вірусу. Самого лише використання масок недостатньо для того, щоб зупинити інфекцію.

І на завершення бібліотекар  акцентувала увагу на особливостях життя в період пандемії, існуванні правдивої інформації та міфів про COVID-19; наголосила на відповідальності за власне здоров’я та здоров’я оточуючих.

Коментарі