Майстер-клас: закладка-куточок "Божа корівка"


Закладки завжди повинні бути під рукою, адже часто буває необхідно позначити останню прочитану сторінку в книзі, запис в особистому щоденнику або рецепт в кулінарному блокноті.

Звичайно, хочеться, щоб ця закладочка була яскрава, помітна, а тим більше, якщо вона буде виконана руками дитини. Зручно користуватися закладками-куточками, причому виконати не просто звичайний куточок, а якусь яскраву модель. Сьогодні я Вам покажу, як разом з дітьми зробити яскраве сонечко куточок. Це чудова саморобка, яка стане в нагоді і для дитячого садочка, і для школи, і для дому.

Необхідні матеріали:
1. червоний і чорний папір
2.ножиці
3клей


Розпочинаємо:
Візьміть папір, 1 кут підніміть вгору, щоб поєднати бічну сторону з верхньою стороною. Таким чином, ви виділите трикутник.


Обріжте зайве після згинання попереднього трикутника. Залиште трикутник зігнутим. Знайдіть центр і підійміть спочатку один куточок вгору. Потім підійміть і другий куточок вгору так, щоб по центру лінії зімкнулись.


Відведіть куточки назад і верхній прямий кут опустіть вниз, приєднуючись до середини лінії.


Тепер потрібно сформувати кишеньку. 1 куточок заведіть під верхній шар паперу, розгладьте і зробіть лінію горизонтально рівною.


Другий куточок підведіть туди ж і розгладьте. Таким чином, у вас вийде пряма лінія і кишенька.

Верхню частину одинарної складової куточка зріжте так, щоб отримати сердечко. Це і буде тулуб сонечка з крильцями.



На саме сердечко наклейте чорні цятки, по центру - чорну сиужку, а на голову - очі.

Красива закладка-куточок готова. Вона надійно кріпиться на сторінку.

Коментарі