Сонечко - божа корівка

  З приходом весни і літа в природі з'являється дуже багато різних комах. Діти люблять спостерігати за красивими метеликами. жуками. Здійснюючи прогулянку на природу з дітьми, обов'язково можна зустріти гарних жучків, з чорними крапками. Серед величезного розмаїття великих і маленьких жуків, які діловито снують по садам, полях і городах, усім дуже подобаються   божі коровки.

Чому жучки називаються божими, чому корівки, якщо це жуки, чому у них така забарвлення, яку користь вони приносять і як розвиваються.РОЗПОВІДЬ ДІТЯМ ПРО БОЖУ КОРІВКУ

У цих маленьких жучків дуже приваблива яскрава зовнішність. Їх розфарбування запам'ятовується з першого погляду. Ці комахи давно заслужили інтерес людини.
У багатьох країнах з ними пов'язані різні перекази, забобони, люди придумували про них прислів'я і казки.
У нас їх називають "сонечко». У деяких країнах Східної Європи цих жучків називають ласкаво "сонечко", а в Західній Європі - "жучок Діви Марії".

Де живуть жучки? Всюди, крім Антарктиди. Зустрічаються і у нас, в країнах Північної, західної та Східної Європи, Інтдіі, Великобританії, Італії та Франції.

Чому жуків називають божими? Божий, значить, лагідний, безпечний. А чому корівка, якщо вона жук? Коли вона сидить на долоні людини спокійно, вона безпечна. А варто її трохи притиснути, комаха виділяє жовте "молочко", рідина. Тому її і назвали сонечком.

Сьогодні я пропоную виготовити таке миле і красиве сонечко своїми руками.
Для цього нам потрібно два листки кольорового паперу, червогого і чорного кольорів, ножниці, клей.
Беремо аркуш червого паперу і ділимо вздовж його на три частини. Нам потрібна лише одна.



Потім цю частинку ми складаємо, як показано на малюнку.


Далі ми складаємо її навпіл.


Далі ми з чорного паперу вирізаємо круг, це буде голівка нашої божої корівки. А також вирізаємо маленькі кружежки, для оздоблення корпусу. Готуємо оченята з білого і чорного паперу. І вирізаємо вусика, все як показано на малюнку.









Коментарі