Таємничий світ Жуля Верна

     Цього року виповнюється 195 років від дня народження великого французького письменника Жуля Габріеля Верна, якого вважають своїм кумиром мільйони читачів у різних куточках світу.

   Один з міфів про життя письменника говорить, що він був запеклим домувальником і дуже рідко та неохоче подорожував. Насправді ж Жуль Верн був невтомним мандрівником. Будучи членом географічної спілки Франції, він відвідав Скандинавію, Великобританію, Німеччину, Нідерланди, Данію, США, країни Середземномор’я, Алжир тощо. Його твори перекладені 148-ма мовами. Загальна кількість його книг нараховує: 66 романів, понад 30 п’єс, понад 20 повістей і оповідань а також, кілька документальних робіт.

    У своїх творах Жуль Верн описував вигадані їм винаходи, багато з яких з’явилися після його смерті, в нашому сучасному світі. Серед них: електричний стілець, факс, автомобіль, літак, гелікоптер і багато чого іншого. Дивно, однак деякі видавці називали Жуля Верна «ідіотом» і відмовлялися публікувати його твори, стверджуючи, що такого ніколи не відбудеться. До речі, ідея підводного човна належить не йому: в той час, коли жив Жуль Верн, такі човни вже існували.

   До дня народження Жуля Верна відбулась презентація книжкової виставки «Таємничий світ Жуля Верна», короткий огляд творів письменника, критичних і методичних матеріалів про нього.



Коментарі